Новини України та світу

Як приготувати качку з яблуками в духовці: рецепт

Покрокове приготування смачної качки в духовці

Рецепт печеної качки з яблуками та хрусткою скоринкою/Смачно24

Рецепт печеної качки з яблуками в духовці чудово підійде для святкового столу. Страва надзвичайно смачна, ароматна та соковита. А хрустка скоринка з нотками апельсину – це фантастика! Гайда готувати разом зі Смачно 24!

Інгредієнти

для страви

Апельсиновий сік – шт. 1

Корінь імбиру – г 30

Мелена кориця – ч. л. 1/4

Мелений чорний перець – ч. л. 1/2

Мед – ст. л. 4

Соєвий соус – мл 100

Качка – кг 2

Цедра апельсина – шт. 1

Часник – зубчики 3

Яблука – шт. 5

Рецепт приготування

1

Ретельно миємо качку, зрізаємо сальні залози та витираємо птицю паперовим рушником.

2

Для маринаду в глибокій мисці змішуємо апельсиновий сік, соєвий соус та натертий імбир. Додаємо апельсинову цедру і мед – перемішуємо. Розтираємо маринадом качку зовні та всередині. Вичавлюємо часник та змішуємо з чорним перцем, натираємо сумішшю качку.

3

Деко для випікання застеляємо пергаментом для випікання або фольгою. 

4

Миємо яблука. Одне яблуко чистимо та видаляємо серединку, нарізаємо кільцями та викладаємо на деко. Решту яблук нарізаємо на шматочки та приправляємо корицею і медом. Наповнюємо яблуками качку. За допомогою дерев’яної палички або зубочистки качку потрібно «закрити», щоб начинка не випадала. Накриваємо качку фольгою і ставимо у розігріту до 180 градусів духовку на півтори години пектись.

5

Поливаємо качку соком, що виділяється при випіканні та ставимо качку в духовку ще на 30 хвилин.

6

Крильця та ніжки качки загортаємо у фольгу. Поливаємо м’ясо качиним жиром. Ставимо качку ще на 20 хвилин в духовку. Смачного!

 

Джерело Телеканал новини «24»
2020-03-26 19:09:00

Facebook
Close