Новини України та світу

Самоізоляція по-італійськи: дизайн котеджу на схилі озера Комо

Італійський архітектор Лоренцо Гуцціні побудував віллу з видом на озеро Комо в Італії, фасадом із сірого каменю та нескінченним басейном.

Будинок під назвою Villa Molli вбудований у пологий схил у містечку Сала Комакіна. Про його дизайн пише архітектурне видання Deezen.

Чотири спальні на двох поверхах, що займають центральний житловий простір, доповнений терасою. Тонкі кам’яні плити використані для створення сходових ліній даху.



Ззовні будинок виглядає доволі стримано / фото: Deezen

У розрізі центральна зона будинку спускається на чотири рівні, починаючи з солярію та кухні в його верхній частині. Їдальня розташована посередині, поруч із нижньою житловою зоною, освітленою вікном.



Низькі стелі додають простору затишку / фото: Deezen

Villa Morri закінчується зовнішньою терасою та нескінченним басейном.

Басейн на віллі – не просто кліше, він має архітектурно-символічну функцію, візуально об’єднуючись з озером
– сказав Гуцціні.

Менші віконні рами виходять на озеро та через верхню терасу до іншої вежі, створюючи приватні простори, що охоплюють житлові зони.



Завдяки розташуванню із вікна відкривається чудовий вид / фото: Deezen

Всередині оголений бетон, темне дерево та білосніжні стіни створюють контрасти між світлим та темним, а затемнені коридори створюють особливу атмосферу усамітнення.

 

 

Джерело Телеканал новини «24»
2020-03-26 19:10:00

Теги
Facebook
Close