Новини України та світу

Рецензія у 10 картинках: Сімейна комедія “Покемон детектив Пікачу”

Для тих, кому набридли звичні кіновідгуки, 112.ua публікує рецензії на фільми в картинках, створені за принципом коміксів. Формат не передбачає серйозного аналізу стрічки або точного переказу її змісту, будучи, скоріше, вільним трактуванням і веселою фантазією за мотивами оригіналу. Незважаючи на це, матеріал може відкривати деякі сюжетні ходи, однак відвертих спойлерів буде уникати.

Джерело: 112.ua

Рецензія у 10 картинках: Сімейна комедія "Покемон детектив Пікачу"

Щедрий на привіти з минулого 2019 рік приніс нам чергову кіноновинку, яка пропонує ненадовго забути про день насущний і поностальгувати. Зокрема, згадати про унікальний культурний феномен – покемона Пікачу, представника роду надприродних істот, котрі володіють різними незвичайними здібностями і мирно (хоча часом і не дуже) співіснують з людьми.

Хтось пам’ятає Пікачу і його численних побратимів за іграми для приставок з 90-х, хтось за мангами і аніме, які від них відокремилися, але більшості ці створіння знайомі зі смартфонної лихоманки, що охопила світ пару років тому. Сьогодні ж покемони знову опинилися в центрі уваги з легкої подачі кіногіганта Warner Bros. і режисера Роба Леттермана, який раніше вже встиг набити руку на дитячо-підлітковій тематиці (“Монстри проти прибульців” і перші “Страшилки”).

Сюжет поточної прем’єри, в основу якої лягла відеогра 2016 року, будується навколо 21-річного Тіма Гудмана. Після смерті батька, досвідченого детектива Гаррі Гудмана, хлопець знаходить в його квартирі важливу інформацію, здатну пролити світло на загадкові деталі трагедії. Там же він виявляє напарника Гаррі – покемона Пікачу, дуже тямущого і жвавого міні-детектива, котрий також прагне у всьому розібратися.

Фільм очевидним чином орієнтується на юну аудиторію, пропонуючи досить просту та місцями по-дитячому наївну історію, яку додатково оснащує правильними мотиваційно-виховними посилами. Втім, не забуває “Детектив Пікачу” і про дорослих, для яких в діалоги закладаються більш гострі (хоч і не дуже їдкі) жарти, а також універсальний з вікової точки зору головний герой – нескінченно чарівний і зворушливий Пікачу.